Everyday Smile
Le Master!

Assalamualaikum,Kon'nichiwa earthling! You have entered to my site. Be nice here and leave your footprints on my tagboard.Want to be my friends?Ask me at tagboard okay!
Travel This Site

Entries About Linkies Stuff

Talking Here



♦ Sorry if I don't reply your message
♦ Churpchurp,says,etc are not allowed
♦ Tell me that you followed my blog,then I will follow you back!
♦ Harsh words & Anon not allowed


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Edit: Wan Aqilah


All rights reserved ® Wan Aqilah 2011 - 2013

Cara nak buat cute tab menu #versi dashboard baru

Okay,this tutorial request from my lovely friend - Puteri
Dah lama gila kan Qila tak buat post pasal tutorial.Bukan apa Qila tak de masa untuk buat tutorial...hohohoh...kalau orang mintak baru lah Qila buat... woot woot
Tanpa membuang masa,Qila akan ajar korang cam ne nak buat benda ni.Disebabkan dashboard dah bertukar kepada wajah baru dan menyusahkan...so dia punya tempat pun dah lain kan?heheheh...
 
1.
Korang mestilah ada photoscape and GIMP untuk membuat tab tu.Kalau ada photoshop pun boleh...
Kalau korang tak tahu nak buat,boleh lah suruh Qila buat tapi itu tak pastilah sebab Qila mungkin tak de masa.
Cara nak buat,korang boleh buka link INI

2.Lepas dah buat,korang bolehlah ikut step ni pulak:

 
Gambar dalam link tu dah lama kan,tapi korang boleh faham lagi.Kalau tak tahu mana 'pages',korang boleh tengok gambar bawah ni...
 
 
 
 
Trimas!Itu sahaja dari saya...Saya malas nak buat so saya ambil ihsan-ihsan yang baik untuk mereka mengajar anda...
 
*kalau tak faham,anda boleh bertanyakan terus pada mereka atau pada saya(insyaallah)
 
CREDIT TO: