Everyday Smile
Le Master!

Assalamualaikum,Kon'nichiwa earthling! You have entered to my site. Be nice here and leave your footprints on my tagboard.Want to be my friends?Ask me at tagboard okay!
Travel This Site

Entries About Linkies Stuff

Talking Here♦ Sorry if I don't reply your message
♦ Churpchurp,says,etc are not allowed
♦ Tell me that you followed my blog,then I will follow you back!
♦ Harsh words & Anon not allowed


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Edit: Wan Aqilah


All rights reserved ® Wan Aqilah 2011 - 2013

Nasihat Untuk Muslimah:Bersalaman dengan lelaki


 

Ini merupakan kesalahan yang selalu berlaku di kalangan kaum wanita ketika bertemu dengan lelaki yang bukan mahram.Banyak dapat kita lihat,seorang wanita yang bersalaman dengan anak pak cik,anak makcik,saudara ipar dan rakan kerjayanya.
 
Jika lihat melihat lebih jelas bahaya yang boleh terjadi,maka sudah tentu dia tidak akan melakukannya Nabi Muhammad S.A.W,bersabda:
"Lebih baik seorang menusukkan jarum besi di kepala salah seorang di antara kamu daripada bersentuhan dengan wanita yang tidak halal baginya."
Tidak diragui lagi bahawa ini merupakan zina tangan,seperti yang disabda Nabi Muhammad S.A.W,
"Kedua-dua mata ini melakukan zina dan kedua-dua tangan ini melakukan zina..."
Apakah ada seorang yang lebih suci daripada Nabi?Baginda berkata,
"Aku tidak pernah bersalaman dengan wanita."Dalam sahih Muslim.Aisyah berkata, "Dan Tidak!Demi Allah belum ada seorang wanita pun yang menyentuh tangan Rasulullah,walaupun baginda sedang membaiat mereka,namun baginda melakukannya dengan perkataan."
Hendaklah para wanita bertakwa kepada Allah S.W.T.Hendaklah diketahui bahawa dengan berlapik tangan ketika bersalaman,tidak mengubah hukum,malah ini tetap perbuatan yang haram.
Fikirkanlah ye!