Everyday Smile
Le Master!

Assalamualaikum,Kon'nichiwa earthling! You have entered to my site. Be nice here and leave your footprints on my tagboard.Want to be my friends?Ask me at tagboard okay!
Travel This Site

Entries About Linkies Stuff

Talking Here



♦ Sorry if I don't reply your message
♦ Churpchurp,says,etc are not allowed
♦ Tell me that you followed my blog,then I will follow you back!
♦ Harsh words & Anon not allowed


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Edit: Wan Aqilah


All rights reserved ® Wan Aqilah 2011 - 2013

Tutorial Cara nak buat tag link


 
Okay.Kalau dengar tajuk tuh cam pelik sikit kan?Maaflah saya tak tahu nak buat tajuk apa lagi...
Topik yang kita akan bincangkan kan pasal nak tag link orang.Alah cam facebook tu tapi kalau blog lain sikit.Tutorial ini boleh digunakan bila anda nak buat satu ruang credit kat orang.Tak faham?
 
Tengok gambar kat bawah
Sila click gambar itu untuk tumbesaran

Dah faham?Kalau dah faham jom ikut step di bawah:
Pengguna blogskin
1.Dashboard-->Template
 
2.ctrl F-->cari tempat mana yg anda letak ruang credit.
   eg:kalau anda letak nama "credit" taiplah"credit"
   eg:kalau anda letak "Round of applause"taiplah  "Round of applause"
 
3.Dah jumpa?Lepas tuh copy and paste kod kat bawah ni pada ruang yang anda nak

<center>Edit by : <a href="URLBLOG"/>NAMES</a>
<center>Background : <a href="URL BLOG"/>NAMES</a>
   NOTA BLOG:
#Warna merah:Anda boleh tukar ayat anda
#Warna biru cair:URLblog yg nak letak(http://everydaysmile14.blogspot.com)
#Warna pink:Boleh letak nama(Aqilah)

Senang kan?Kalau tak faham boleh tanya.Jangan malu2.Kalau dah jadi,sila bagitahu saya tau~