Everyday Smile
Le Master!

Assalamualaikum,Kon'nichiwa earthling! You have entered to my site. Be nice here and leave your footprints on my tagboard.Want to be my friends?Ask me at tagboard okay!
Travel This Site

Entries About Linkies Stuff

Talking Here♦ Sorry if I don't reply your message
♦ Churpchurp,says,etc are not allowed
♦ Tell me that you followed my blog,then I will follow you back!
♦ Harsh words & Anon not allowed


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Edit: Wan Aqilah


All rights reserved ® Wan Aqilah 2011 - 2013

Aqua Lomo Camera & Macaroon's Contest

Assalamualaikum W.B.T

Bestnyer...contest nie!!!!sbb hadiah best n hadiah yg mengagumkan Qila ialah Aqua Lomo Camera!!!Tanpa membuang masa"straight to the point"
Chopp!sapa nk join contest nie please click the banner to get more information about it.


Okey.memandangkan Qila pilih syarat ke-2 iaitu membina karangan,Qila harus buatlah kan???SebenarnyerQila nk pilih ke-3,tapi mesti Qila kalah sebab,header Qila xcntik sangat...okey "STRAIGHT TO THE POINT"Syarat semua tuh Qila just copy jerrrrr =_='

Syarat2 nk join:
1) Feel free to follow THIS blog but ini bukan paksaan :) Bagi mereka yang tidak mahu follow  blog itu, make sure anda up to date dengan saya. Ia adalah kerana, misalnya, anda adalah pemenang, tetapi anda tidak tahu apa-apa so the present will be past to the other contestant.
2) Copy banner di atas dan link ke entry ne. Feel free to paste the banner above on your sidebar.
3) For Malaysian. But it's okay if blogger dari negara lain mahu menyertai peraduan ini TETAPI jika mereka menang, hadiah akan diberi through this virtual world only. Lelaki dan perempuan boleh menyertai peraduan ini.
4) Ia dibuka untuk laman web, blogger, and tumblr SAHAJA.

Cara nk join:
1) Ia mempunyai dua choices. Anda boleh memilih sendiri. Pilihan pertama ialah nombor 2) dan pilihan kedua adalah nombor 3)
2) Reka apa2 cerita yang mempunyai hubungan dengan dia. Even anda tidak mengenali dia, it's okay, just create any story about her. It can be comedi, seram, sedih, gembira dan lain-lain.
3) ATAU membuat header untuk dia :) tajuknya mesti La Dolce Hanis Anasa.

Hadiah yang menarik menati anda ialah:
MAIN PRIZE - MACAROONS
MAIN PRIZE- AQUA LOMO CAMERA (click HERE for more info)
Fiqah Yassin - 3 winners
Nadhirah Izzati - 2 winners
Nanad Doodle - 2 winners
Nurul Syazwani - 4 winners
Banana's Shop -  2 winners
Cik Bulat - 3 winners
Miza's Prelove -
Butik Alesya - 
Aida Assilah Azman - 2 winners
Syah Zahari - 3 winners
Sakuraneia Iyako - 2 winners
Amni Nizzatul Alia - 1 winner (boys only)
Farah Amiera - 1 winner
Alia Azmi - 2 winners
Nadhirah Amalina - 3 winners 
Siti Nor Azera - 5 winners
Nurul Jannah Sajidah - 1 winner
Nana Kementot - 2 winners
Qjey & Nina's Blog - 3 winners
Mohd Amin Aizuddin - 1winner
Ienaz Alia - 3 winners
Izyan Nazirah - 2 winners
Delicious Cuppies
Chocolate House (Chocolicious Zila)
Annafira
Nordiyana Mohd Noor
Liza Khalid
Mor Mastura

Let's read this essay
     Pada cuti sekolah yang lalu,sekolahku telah mengadakan satu perkhemahan Persatuan Sabit Merah Malaysia bersama-sama dengan rakan PBSM yang lain. Seramai 60 orang murid diiringi dengan 10 orang guru yang menyertainya. Kami pergi ke situ dengan membawa beg galas . Kami bertolak ke sana dengan menaiki bas pada pukul 9.00 pagi.
      Semasa dalam perjalanan ke sana, kami bersorak kegembiraan kerana ini baru pertama kali kami berkhemah .
      Ada yang menyanyi,manari dan tidak kurang tidur didalam bas. Kami ketawa melihat gelagat rakan-rakan kami.
      Setelah kami sampai ke tapak perkhemahan ynag bernama Kem Kepimpinan Remaja(KKR),kami turun daripada bas .Semasa mengadakan perkhemahan tersebut kami telah diberikan tugas masing-masing.Aku dan seorang lagi rakanku telah ditugaskan untuk mancari kayu api untuk membuat unggun api.Semasa kami mencari kayu api,kami baru sedar bahawa kami telah tersesat didalam hutan tebal itu .
Kami tidak dapat mencari jalan keluar dari hutan itu ke tapak perkhemahan.Aku berjalan mundar-mandir sambil berfikir bagaimana cara untuk keluar dari situ.Rakanku menjerit ketakutan.Aku menasihati rakanku supaya tidak menjerit didalam hutan itu supaya binatang-binatang buas tidak dapat menjejaki kami.Kami terpaksa bermalam disitu.Aku berasa amat takut dan cemas.Aku takut jika aku dan rakanku dibaham harimau atau binatang-binatang buas yang lain. Aku terfikir untuk manyalakan unggun api bagi mengelakkan daripada menjadi mangsa haiwan-haiwan buas.
      Walaupun aku takut dan cemas,aku menasihati rakanku supaya berdoa agar kami dapat diselamatkan. Pasukan penyelamat telah mencari aku dan rakanku yang tersesat. Mereka mencari kami dengan bertungkus-lumus setelah menerima laporan daripada rakan-rakanku yang lain.
      Akhirnya, kami berjaya diselamatkan oleh pasukan penyelamat. Kami berasa gembira. Aku menceritakan peristiwa itu kepada rakan-rakanku yang lain. Peristiwa ini tidak mematahkan semangatku untuk menyertai perkhemahan pada masa yang lain.Kejadian itu telah membuatkan tali persaudaraan kami lebih erat.

*Maaf diatas penggunaan "Aku".Sudah biasa menggunakannya dalam karangan peperiksaan...Sori~

Okey..dh abis...biasanya contest kena tag org,tp ini lain punyer..it easy...Hope I can be a winner!!!